Lunch Midgaard-Almen 2023
  • Lunch Midgaard-Almen 2023
  • Papier, ecoprint, textiel, cynanotype Midgaard-Almen 2023
  • Team Zomerweek Midgaard-Almen 2024
  • Beeldhouwen in steen Midgaard-Almen 2023
  • Bronsgieten
  • Beelden van klei
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down

Zomerweek Midgaard-Almen 2024

keuze Stuksprijs Aantal
Beeldhouwen in steen met Carla Peperkamp
€ 495,00
Beelden in klei/porselein met Maaike van de Gevel
€ 495,00
Papier, ecoprint, textiel, cynanotype, boekbinden, kartonnage met Hanne Mahler
€ 495,00
Bronsgieten met Felo Hettich
€ 495,00
Alle prijzen inkl. BTW zonder de verzendkosten.

Zomerweek Midgaard-Almen

Maandag 12 augustus tot en met vrijdag 16 augustus 2024
Er wordt dagelijks gewerkt van 10.00 uur tot 16.00 uur

Met bescheiden groepen (max 8 deelnemers per groep, 10 bij steen)

Beeldhouwen in steen - Carla Pepercamp

Beelden van klei/porselein -  Maaikevan van de Gevel

Ecoprint, textiel, papier, cynanotype, boekbinden - Hanne Mahler

Bronsgieten - Felo Hettich

Vijf dagen lekker werken op het inspirerende landgoed Midgaard.  Omgeven door natuur en andere creatieve en actieve gelijkgestemden. Met een rustmoment tijdens de heerlijke, uitgebreide lunch, gemaakt door onze ervaren cateraar Ingrid Onstenk die ook zelf beeldend kunstenaar is.

 

Beeldhouwen in steen 
Carla Pepercamp, doorgewinterde en inspirerende beeldhouwdocent.
Er kan worden gewerkt in speksteen, kalksteen, albast en marmer.

Alles met de hand. Gereedschappen en beeldhouwbokken zijn aanwezig. Mocht je met je eigen gereedschap werken, kan dat natuurlijk ook.

De beeldhouwers beginnen op maandag met een bezoek aan de Beelhouwwinkel in Zutphen. Carla vertelt daarover de materialen en gereedschappen. Je kan daar de steen uitzoeken waarmee je tijdens de zomerweek aan de slag gaat.

 

Beelden van klei/porselein 
Maaike van de Gevel
is een bevlogen beeldend kunstenaar en docent handgevormd keramiek en boetseren. Ze is verbonden aan De Beeldhouwwinkel in Den Haag, waar ze cursussen geeft en haar eigen atelier heeft.
Tijdens de zomerweek boetseer je een beeld of serie beelden in klei en/of porselein. Er is volop ruimte om te experimenteren met vorm, handschrift en eventueel kleur. De materialen en gereedschappen zijn aanwezig. Het werk kan je ongebakken mee naar huis nemen of laten afbakken.

Op zaterdag 21 september is er, als je dat wilt,  de mogelijkheid om de beelden te glazuren en nog een keer te laten bakken.

De glazuurochtend duurt van 10 tot 12.00 uur en vindt plaats in de tent bij De Beeldhouwwinkel in Zutphen. De prijs van de ochtend is €25 met daarbij de kosten voor glazuur en het stoken.

 

Ecoprint, textiel, papier, cynanotype, boekbinden
Hanne Mahler,
Nederlandssprekende Deense papier kunstenares met verschillende opleidingen op haar vakgebied in de wereld en omheen. Ze is jarenlang docent in het voortgezet onderwijs met papier, boekbinden en kartonnage.
Het accent ligt in de zomerweek op ecoprint (planten afdrukken) op papier en textiel (katoen, hennep, linnen). Dit wordt verwerkt in eenvoudig boekbinden en kartonnage. Ook  komt de blauwdruk/cyanotype voorbij. Alle materialen zijn aanwezig.

Bronsgieten
Felo Hettich,
ervaren docent in metaalgieten. Hij trekt al velejaren rond met de mobiele gieterij. Hij heeft zijn werkplaats op Midgaard.
In de vijf dagen kan aan een wat groter wassen beeld gewerkt worden in de verloren vorm methode, daarnain brons gegoten. Dan ciseleren, afwerken, patineren en sokkelen.

Ook zilver gieten in sepia en zandgieten met brons of tin kan geleerd worden.

Zomerweek

Tijdens de Zomerweek werken we buiten onder de bomen of onder een afdak of  in een tent of werkplaats. We starten de week gezamenlijk op maandag en sluiten de week af met een kleine feestelijke expositie van het gemaakte werk.

 

Landgoed Midgaard is in Almen in de Achterhoek, in de buurt van Zutphen. In de omgeving zijn verschillende mogelijkheden om te overnachten. Op het terrein kan ook kleinschalig gekampeerd worden met een eigen tent.

 

Adres: Midgaard-Almen, Stopsdijk 2, 7218 MG Almen

De kosten: €495,00 Inclusief uitgebreide lunch enkoffie/thee, exclusief de materialen

 

Materiaalkosten: De kosten voor het materiaal zijnafhankelijk van je gebruik. De materialen zijn aanwezig en worden aan het eindvan de week bij de docent afgerekend. Je vindt hier een indicatie van dekosten.

Bronsgieten: kosten voor mallen en brons: € 45,- p/kg gegotenbrons en € 75,- tot ongeveer € 120,- per mal (afhankelijk van de grootte vanhet beeld)

Ecoprint/papier/textiel:  €50 tot €100

 

Beelden boetseren van klei/porselein: €30 - €100 voormateriaal en stookkosten

 

Steen beeldhouwen:  €30 - €40

Cursusvoorwaarden

  • Mocht u onverhoopt niet kunnen komen, dan kunt u zich tot twee weken voor de cursusaanvang afmelden. Wij moeten u in dat geval € 10,00 in rekening brengen.

  • Meldt u zich binnen de twee weken voor de cursusaanvang af, dan zijn wij genoodzaakt de helft van het cursusbedrag in rekening te brengen.

  • Zegt u af op de cursusdag zelf dan bent u het gehele bedrag verschuldigd.

 

 

Plaats

Specifieke referenties

Vergelijkbare producten ( 4 andere producten in de zelfde categorie )

Registreer een nieuw account

Already have an account?
Log in instead Or Reset password