De Beeldhouwwinkel Den Haag

Reinoud van Bemmelen – vennoot

Na zijn opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten is Reinoud als kunst- en handenarbeidleraar aan de slag gegaan. Aangezien goede stenen en gereedschap niet makkelijk te krijgen waren, besloot hij die dan maar zelf uit Italië en Spanje te halen voor eigen gebruik. Al snel bleek dat ook anderen hier behoefte aan hadden en niet lang daarna begon hij een eenmanszaak in beeldhouwbenodigdheden. In 1995 volgde de oprichting van De Beeldhouwwinkel in Scheveningen. Inmiddels is Reinoud een ‘alleskunner’ met overzicht en vinger aan de pols op echt alle gebieden binnen De Beeldhouwwinkel. Is teveel om op te noemen: beeldhouwer, keramist, docent, boekhouder, kunstenaar, winkelmedewerker, bestuurder in meerdere stichtingen, webbeheerder, PR-medewerker, idealist&vernieuwer, enzovoort.

Joost Poel – vennoot

Is naast (mede) verantwoordelijk voor de in- en verkoop van materialen en gereedschap vooral ook beeldhouwer, kunstenaar en docent. Geeft sinds jaar en dag vele cursussen in hout- en steenbewerken, waarbij vooral het maken van de (open) oloïde een specialiteit is. Volgde de opleiding Biodanymic agriculture & Art aan de Warmonderhof.

Davor Rojnic – vennoot

Van alle markten thuis. Zit het ene moment op de heftruck, maar is het volgende moment stenen aan het splijten, de verwarming aan het repareren, een grafsteen aan het plaatsen of aan het bijspringen achter de kassa.

Kaj Vonk – vennoot

Veel noten op zijn zang – en dat niet allen omdat hij ook koorzanger is. ‘Doet’ onder meer inkoop, verkoop en prijsonderhandelingen, de inpak- en verzendafdeling en zorgt dat allerlei praktische zaken als internet en telefonie blijven werken. Heeft een sociaal-juridische achtergrond en is verder praktijkman in hart en nieren: heeft alles een keer uitgeprobeerd op beeldhouwgebied, maar heeft er geen opleiding in gedaan.

Thuri van Geleuken – boekhouding & steenhouwerij

Man van staal, steen en cijfers. Heeft een fraaie combinatie van hoofd- en handenwerk doordat hij zowel administratie&boekhouding verzorgt als de steenhouwerij. Schrijft dus met de ene hand facturen en splijt met de andere stenen of maakt sokkels op maat.

Milan Jovanovic –  medewerker

Houdt magazijn en winkel piekfijn op orde; zorgt voor het afvullen van stoffen en maakt sokkels.

Kristel Biesbroek –  medewerker

Parttime winkelmedewerker, keramist. Is sinds 2012 gegrepen door de keramiek. Ze volgde een keramiek opleiding bij Pauline Hoeboer in Den Haag en geeft inmiddels zelf ook workshops. Haar specialiteit is serviesgoed en daarin houdt ze zich bezig met zowel de draaischijf als het handmatig vormen.

Roel van Zijl –  medewerker

Parttime winkelmedewerker, aspirerend beeldhouwer.

Maaike van de Gevel –  docent

Kunstenaar, keramist en docent. Afgestudeerd aan de Willem de Koning Academie in Rotterdam. Vanaf het prille begin verbonden met én aan De Beeldhouwwinkel.

Marisa Palermo –  docent

Docent handvaardigheid en beeldhouwen; parttime winkelmedewerker.

Brian Sorgdrager –  woord & beeld

Draagt Sorg achter de schermen voor communicatie & website content met tekst en (product)fotografie.

De Beeldhouwwinkel Zutphen

Rijkhart Mees -  filiaalmanager

Heeft de dagelijkse leiding van het filiaal in Zutphen, dus van alle markten thuis: van beheer van de winkel, tot het geven van cursussen. Heeft enkele jaren een opleiding gevolgd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten.

Linde Leijh

Parttime winkelmedewerker. Studeerde in 2006 af aan de afdeling schilderen van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en later als docent aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Registreer een nieuw account

Heeft u al een account?
Log in instead Of Reset password