Boetseerspatels van RVS

Boetseerspatels worden gebruikt om materiaal op te brengen, weg te halen, te vormen, glad te strijken of om oppervlakten vorm te geven. Ze hebben daarom ook bijpassende namen als opbrengspatel of vormspatel. Boetseerspatels zijn er in allerlei maten en de meest uiteenlopende vormen. Hierna worden enkele genoemd.
Een spatel met een smalle, gekartelde snede wordt ook wel een gipskrabber genoemd, aangezien gips daarmee uitstekend te bewerken is.
Boetseerspatels van edelstaal hebben als voordeel dat ze roestvrij zijn, maar ze zijn ook stugger en minder buigzaam. Smeedstalen spatels daarentegen hebben meeverende bladen, waarmee je heel goed gebogen vlakken kan bewerken. Bij De Beeldhouwwinkel bieden wij onder andere de handgesmede spatels van MILANI aan.
Maar welk gereedschap je ook kiest, het blijft belangrijk je keuze af te stemmen op wat je uiteindelijk met je werkstuk wil doen. Ga je bijv. aan de slag met was, dan maakt de keuze voor metalen gereedschap het mogelijk dit te verwarmen zodat je makkelijker met de was kan werken en je werkstuk vorm kan geven.

> verder lezen

Actieve filters

Gipsspatel

Voordelige allroundspatel voor algemeen gebruik. Staal, handvat met gevat in kunststof Lengte...

naar product>

Van € 4,95

Registreer een nieuw account

Already have an account?
Log in instead Or Reset password