Gutsen van PFEIL 

De gereedschappen en het brede assortiment van PFEIL zijn al jarenlang van een kwalitatief hoogwaardig niveau. Daarom biedt De Beeldhouwwinkel ook al jaren met veel plezier het houtsnijgereedschap van PFEIL aan.

De Zwitserse firma PFEIL stamt uit 1902 en is toen begonnen als messensmederij voor beroepsmessen en chirurgische instrumenten. Pas in jaren ’40 van de vorige eeuw vervaardigde PFEIL het eerste houtsnijgereedschap. Zowel bij de professionele houtbewerkers als bij onderwijzer en hobbyist, vielen de gereedschappen van PFEIL direct in de smaak en vonden gretig aftrek. Inmiddels staat de derde generatie van de familie PFEIL aan het roer van dit succesvolle familiebedrijf.

De beitels, gutsen en burijnen van PFEIL worden, net als al hun andere gereedschap, gesmeed van hoog gelegeerd speciaal staal en volledig in Zwitserland vervaardigd. Al het houtsnijgereedschap wordt gebruiksklaar en vlijmscherp afgeleverd.

Voor het slaan op de gutsen gebruik je houten kloppers die er in verschillende gewichtsklassen zijn, maar afhankelijk van de toepassing kan je ook messing of broznen kloppers of vuisten gebruiken. De handzame messing- en bronzen kloppers zijn vooral geschikt voor het uitwerken van details of het ragfijne werk. Voor het fijne werk of om oppervlakten glad te maken, kan je echter ook zonder klopper te werk gaan.

> verder lezen

Er zijn 78 producten.

Item 1-60 van 78 in totaal item(s)

Actieve filters

PFEIL

Berneguts

Zwitsers model met grote snijbreedte. totale lengte 300 mm gewicht ca. 380 g

naar product>

Van € 72,04

PFEIL

Schaller guts

Veelzijdige kombi-guts. Een veelzijdige guts, die zeer geschikt is voor het opzetten van een...

naar product>

Van € 65,73

PFEIL

Stähli burijn

Veelzijdige guts voor het uitwerken van details. Deze guts heeft twee krommingen, een sterke...

naar product>

Van € 37,72

PFEIL

Kleine gutsen

De kwaliteit is vergelijkbaar met de grote gutsen. blad(kling)lengte 85 mm totale lengte 200 mm...

naar product>

Van € 24,91

Registreer een nieuw account

Already have an account?
Log in instead Or Reset password