Olie & was 

Impregneerolie op basis van lijnolie is bedoeld om hout tegen bijv. stof, vocht en verkleuring te beschermen. Dit geldt vooral voor de donkerder houtsoorten, omdat hele lichte houtsoorten als linde of beuken vaak wel verkleuren.
Een olie die wel (ook) geschikt is voor lichte houtsoorten is citroenolie, dat gemaakt is van citroengras. Daarnaast is het toepasbaar op voorwerpen die dagelijks gebruikt worden zoals snijplanken of lepels.
Antiekwas met bijenwas verdiept de kleur en geeft glans aan het hout.
DANISH OIL is een speciale combinatie van TUNG OIL en andere plantaardige oliën en harsen. Het geeft een satijnachtige tot glanzende afwerking en ondersteunt de natuurlijke schoonheid van het hout. DANISH OIL is geschikt voor binnen en buiten en voor alle houtsoorten.
Wanneer je een houten beeld of werkstuk buiten wil plaatsen, dien je er wel rekening mee te houden dat het niet eenvoudig is om het hout duurzaam met olie of was tegen verwering te beschermen en dat regelmatig onderhoud vereist is. Het is natuurlijk wel zo dat de ene houtsoort beter geschikt is om als buitenbeeld te dienen dan de andere.
In de houtindustrie wordt vaak Anchorseal impregneer / sculptuurwas  gebruikt om de kopse kanten van vers hout tegen uitdroging te beschermen. Na het opbrengen ontstaat er een waterdichte waslaag op het hout, waardoor de kans op scheuren vermindert.

> verder lezen

Actieve filters

Danish Oil

DANISH OIL is een speciale combinatie van TUNG OIL en andere plantaardige oliën en harsen. Het...

naar product>

Van € 24,85

KAPRA

Impregneerolie

Te gebruiken op speksteen, serpentijn, gekleurde albast en hout. Geeft geen glans. Gemaakt van...

naar product>

Van € 3,70

KAPRA

Boenwas

Voor het geven van een zijdeglans en het ophalen van de kleur van speksteen, serpentijn en hout

naar product>

Van € 9,80

Schellak blank

Schellak is het hoofdbestanddeel in politoer en wordt ook gebruikt om hout te bewerken.  Het...

naar product>

Van € 9,60

Registreer een nieuw account

Already have an account?
Log in instead Or Reset password