Boetseergereedschap – voor klei, Paperclay, gips, was en plastiline  

Boetseergereedschap om plastische materialen zoals klei, was en plastiline te vormen en bewerken is verkrijgbaar in hout, metaal en rubber. Boetseergereedschap is er voor vele verschillende toepassingen. Zo kun je er o.a. mee snijden, glad maken, vormen, krassen en structuur geven aan een oppervlak, maar ook materiaal opbrengen of weghalen, spatelen en bijv. klei afdraaien of gips raspen.
Voor elke materiaal waarmee je aan de slag gaat en voor iedere toepassing, is bij De Beeldhouwwinkel speciaal boetseergereedschap verkrijgbaar. Veel van het gereedschap is echter universeel inzetbaar. Om passend boetseergereedschap te kiezen kan het behulpzaam zijn je daarom de volgende vragen te stellen: met welk materiaal wil ik vooral gaan werken? Hoe groot moet mijn beeld of model worden? Wil ik liever grof of fijn werken? Is het van belang dat mijn gereedschap roestvrij is? Ga ik dit gereedschap maar af en toe of juist vaak gebruiken?  Heb ik bijv. maar enkele spatels nodig of is het voor mij de moeite waard een complete boetseerspatelset aan te schaffen?

Hieronder komen ter introductie enkele gereedschapsgroepen kort aan bod. Meer informatie -ook over los gereedschap- is op de website te vinden.

> read more

There are 146 products.

Showing 1-60 of 146 item(s)

Active filters

MILANI

plaster rasp

Gipsraspel mit äußerst gutem Biss. Der Grundkörper ist gleichmäßig von Hand ausgeschmiedet und...

to product >

From €13.50

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Or Reset password