Japanese Waterstone
  • Japanese Waterstone
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down

TORMEK Japanese WaterstoneSJ-250 250 x 50 mm B*

Stuksprijs Aantal
€ 352,00
Alle prijzen inkl. BTW zonder de verzendkosten.

Voor de T7 of T8 korrel 4000.

 

Deze Japanese Waterstone met een korrel van 4000 zorgt voor een spiegelgladde afwerking, vrijwel zonder waarneembare markeringen. Omdat deze steen bedoeld is om een heel fijn oppervlak te creëren, is hij niet zo geschikt voor het verwijderen van staal en kan hij niet gebruikt worden voor het vormen* van gereedschappen.

Deze watersteen blinkt uit in het slijpen van handgereedschap zoals houtsnijgereedschap, messen, scharen, schaafijzers en houtbeitels, waarbij bijna geen staal verwijderd hoeft te worden, maar juist een superieure afwerking gewenst is.

Door zijn unieke samenstelling heeft de steen een lange levensduur. Het oppervlak dat de Japanese Waterstone creëert is zo fijn, dat we niet aanraden om dit vervolgens nog met de lederen wetschijf te wetten.

U dient het oppervlak van de steen vrij te houden van staaldeeltjes door er ongeveer elke minuut even overheen te gaan met de fijne zijde van de SP-650 gradatiesteen. De grove kant van de gradatiesteen moet u niet op de Japanese Waterstone toepassen.

Geschikt voor de Tormek T-8, Tormek T-7 en alle oudere modellen met een steendiameter van 200 mm. 

 

Specifieke referenties

Voor de T7, korrel 4000.

Accessories Products

Vergelijkbare producten ( 4 andere producten in de zelfde categorie )

Registreer een nieuw account

Already have an account?
Log in instead Or Reset password