STEENBEEDHOUWEN
  • STEENBEEDHOUWEN
  • Steenbeeldhouwen in Itali
  • Steenbeeldhouwen in Itali
  • Steenbeeldhouwen in Itali
  • Steenbeeldhouwen in Itali
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down

Steenbeeldhouwen in Italië 2024

Datum Overnachting Stuksprijs Aantal
12 t/m 26 mei Kamperen
€ 1.245,00
12 t/m 26 mei Overnachten in huis
€ 1.595,00
2 t/m 16 juni Overnachten in huis
€ 1.595,00
2 t/m 16 juni Kamperen
€ 1.245,00
Vol Kamperen
€ 1.245,00
Vol Overnachten in huis
€ 1.595,00
Alle prijzen inkl. BTW zonder de verzendkosten.

De marmer cursus in Carrara.

Een cursus beeldhouwen in marmer op een steenworp afstand van de wereldberoemde groeves van Carrara in het noorden van Toscane.
Geheel verzorgd: inclusief materiaal, overnachting, eten en drinken (lunch en diner).

De cursus wordt gegeven door Raven van Enckevort in zijn werkplaats vlakbij de marmergroeves. Hij heeft een gedegen, klassieke opleiding gehad aan de kunstacademie van Antwerpen en Carrara, en werkt al meer dan 30 jaar met marmer.

Gedurende de cursus zal de nadruk liggen op de traditionele manier van beeldhouwen: het hakken met de hand, het beheersen van materiaal, gereedschap, en de techniek. Gedurende de cursus komen gaandeweg alle gereedschappen aan bod, en ook het werken met machines. Waar en wanneer werk je met welke machines, en hoe doe je dat zo veilig en efficiënt mogelijk…

Het doel is om een beeld te maken, van het uitzoeken van een steen tot en met de laatste afwerking, maar het belangrijkste is zoveel mogelijk technieken te leren zodat je later zelfstandig verder kunt.

Ook een bezoek aan de groeves, de plaatselijke musea en het historische stadscentrum van Carrara behoren tot het programma. Een uitstapje naar bijvoorbeeld Pietrasanta, met zijn vele beeldhouwwerkplaatsen en bronsgieterijen, en een bezoek aan de smidse waar onze gereedschappen vandaan komen, behoren tot de mogelijkheden.

Er kan gewerkt worden van maandag tot en met vrijdag de hele dag, en zaterdagochtend. Zaterdagmiddag en zondag is er tijd voor individuele uitstapjes, bijvoorbeeld naar zee (10 km.), Pisa, Lucca, of Cinque Terre.

Raven en Rossana adviseren jullie graag!

Het eten en drinken, (lunch en diner) wordt verzorgd door Rossana. Zij is een Italiaanse chef-kok, en zal ons kennis laten maken met de traditionele Toscaanse keuken.
Het ontbijt kunnen jullie zelf verzorgen in de keuken van jullie eigen huisje.

Voor de overnachting staat het huisje van Raven en Rossana ter beschikking. Het biedt plaats aan 5 tot 7 personen. Bij meer deelnemers worden enkele ondergebracht in een B&B in Bedizzano, een mooi dorpje op loop afstand, of in Carrara.

Er zijn ook een paar slaapkamers met een tweepersoonsbed, of met twee eenpersoonsbedden, wat de mogelijkheid biedt om een (al dan niet beeldhouwende) partner mee te nemen.

Data:

  • Cursus 1: 12 mei t/m 26 mei.
  • Cursus 2: 2 juni t/m 16 mei

  • Cursus 3: Vol

Andere data, of cursus met een eigen clubje, zijn mogelijk, in geval van genoeg geïnteresseerden.

De Cursussen gaan door bij een minimaal aantal van 4 deelnemers.

i.g.v. te weinig deelnemers, kan er naar een alternatieve datum gezocht worden.

Kosten:

€ 1595,- inbegrepen zijn cursus, marmer, gebruik van gereedschappen, overnachting, en compleet verzorgde lunch en dinner.
€ 995,- voor een niet beeldhouwende partner, (en € 1145,- als voor niet beeldhouwende met eigen kamer)
Er is ook een mogelijkheid om te kamperen. We hebben een plek voor een camper of caravan, of je kunt je (eigen) tent opzetten in de boomgaard, en de badkamer in het huisje gebruiken. De kosten zijn dan € 1245,-


Voor studenten, kunstenaars, en anderen met een beperkt budget hebben we een korting. Informeer bij Raven naar de mogelijkheden.)

(niet inbegrepen zijn: ontbijt en tussendoortjes (zelf verzorgen) toegang tot musea, en of entree groeve)

Bereikbaarheid:

 

Vliegen is makkelijk (en goedkoop) met Transavia (vanaf Schiphol of Rotterdam) en Ryanair (vanaf Eindhoven) naar Pisa, in 1:45 uur.
Pisa is ca. 40 minuten rijden vanaf Carrara, en er is ook een goede trein verbinding. Ophalen en brengen is mogelijk in overleg, en tegen vergoeding.
Met de auto is Carrara ongeveer 14 uur rijden (vanaf Den Haag).

Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met raven@xs4all.nl

Boeken kan via www.beeldhouwwinkel.nl onder ‘cursussen’.

 

Plaats
Italië

Specifieke referenties

De marmer cursus in Carrara


Vergelijkbare producten ( 4 andere producten in de zelfde categorie )

Registreer een nieuw account

Already have an account?
Log in instead Or Reset password