Machines voor het bewerken van steen

Terwijl de ene steenbeeldhouwer bij vuist en guts of beitel zweert, zal de ander niet graag zijn FLEX-slijper of luchthamer terzijde leggen. De keuze tussen steen bewerken met de hand of met een machine, is vaak een kwestie van voorkeur, smaak en regelmatig ook van noodzaak. Wat past beter bij je? Welke werkwijze levert je het meeste plezier op? En welke steen laat zich überhaupt alleen maar op één manier goed bewerken?
Als je voor machinaal bewerken kiest, is er in ieder geval voor iedere fase van het bewerken van natuursteen een bijpassend apparaat voorhanden. Van het splijten van platen steen tot aan het polijsten van je sculptuur wanneer die af is.

Kiezen om machinaal stenen te bewerken betekent echter nog niet dat je zomaar ongeoefend aan de slag kan. De meeste apparaten vergen (enige) ervaring en handigheid, waarbij het zeker helpt wanneer je van tevoren al ervaring met handgereedschap hebt opgedaan. Een verkeerde snede of te diepe gleuf is immers snel gemaakt en kan zo maar betekenen dat je van voren af aan kan beginnen met het opbouwen van je vorm.

> verder lezen

Registreer een nieuw account

Heeft u al een account?
Log in instead Of Reset password