kerpa pasta
  • kerpa pasta
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down

KERAMIKOS KERPA KERAMISCHE PASTA

Preis Menge
12,00 €
Alle Preise inkl. UST zzgl. Versandkosten.
Für Stein, Ton, Gips und sperrige Produkte werden die Versandkosten in der Bestellübersicht angezeigt.

Universele, oliehoudende, inkleurbare keramische pasta 
Gebruiksklaar om in te kleuren

K E R P A is een inkleurbare keramische pasta. Oliehoudend én wateroplosbaar. Te mengen met alle keramische kleurpigmenten en te combineren met alle kleisoorten en kleikleuren. Te gebruiken op zachte, leerharde en droge klei, op een biscuitscherf en op een droge (ongebakken) glazuurlaag. Voor alle temperaturen tot 1300 °C. Het tast geen lijm, (synthetisch) rubber, linoleum, gum of foam aan, niet tijdens het stempelen, niet tijdens het schoonmaken. Gewoon onder de kraan met lauwwarm water afwassen en droogdeppen. Aanduidingsvrij (lood- en cadmiumvrij), dus optimaal inzetbaar in opleidingen, scholen, keramische ateliers, vrije tijd en voor elke professionele keramisch vormgever. En voedselveilig! Tevens is K E R P A lang houdbaar (ook ingekleurd).


Wanneer te gebruiken?

K E R P A is op velerlei manieren op te brengen. Ik noem er een paar: Met een zachte Haké kwast als zeer dekkend en uiterst flexibel slib. Met het paletmes voor materieschildering. Met een tamponeerspons/kwast voor het inkleuren van sjablonen. Voor stempeldruk – al dan niet met gebruik van een stempelvilt – met stempels van allerlei zachte materialen (gum, fietsband, foam). Met een verfroller/-bakje voor grotere oppervlaktes (lino). Als ingrediënt voor het maken van inktpasta voor rijstpapiertransfers. Wat verdund met water is het ook geschikt voor het inwassen van een biscuitscherf en voor de vulling van tekenflesjes met opzetstukjes.

Inkleuren met K E R P A
Neem pasta uit de pot, leg de massa op een uiterst gladde, harde ondergrond (glasplaat/trespa) en voeg er volgens recept droog kleurpigment aan toe. Meng met een paletmes de kleur(en) goed door de pasta, door het paletmes plat te drukken en weg te trekken op de gladde, harde ondergrond. Schep steeds de massa om en houd alles bij elkaar. Herhaal dit totdat de kleur(en) helemaal is/zijn gemengd en er geen korrels of kleurstrepen meer zichtbaar zijn. Eventueel een tweede kleur toevoegen voor het maken van een mengkleur.

Maatlepelrecept
Mengen: 1 tot 3 delen kleurpigment op 8 delen keramische pasta
(1=pastelkleur, 2=heldere kleur, 3=felle kleur)


Stempelen en stempelvilt

Neem – om te stempelen – een vilten stempelkussen 4 mm dik. Let op, lang niet alle (wol)vilten zijn geschikt als keramisch stempelkussen. Is het vilt te dun of te los van structuur, dan gaat de pasta door het stempelkussen heen en wordt de massa niet vastgehouden. De dichtheid en de stevigheid moeten er ook voor zorgen dat er geen draden uit het vilt loskomen en zo storende strepen in je afdruk geven. Een goed stempelvilt is dus dik, stevig, laat geen draden los, houdt de keramische pasta vast in het vilt, is uitwasbaar en behoudt daarbij zijn vorm en stevigheid, waardoor het meerdere malen te gebruiken is. Een felle kleur stempelvilt zorgt voor een goed zicht op je ingekleurde pasta. Vraag ernaar bij je keramische groothandel.

De keramische pasta (en ook de inktpasta voor het stempelen van rijstpapiertransfers, waarvoor K E R P A het basisingrediënt vormt) is met je paletmes goed uit te strijken op je vilten stempelkussen en daardoor ook zeer zuinig in gebruik. Doordat deze zeer flexibele en goed dekkende pasta oliehoudend is, kun je lang werken voordat je stempelkussen opdroogt. Eenmaal gestempeld op de scherf (droge klei of biscuitgestookt) is de pasta wel snel droog én veegvast. Na droging kun je het gestempelde werk – indien biscuitgestookt – meteen voorzien van een (kwast)glazuur.
Omgekeerd kun je ook op een biscuitscherf waarop een glazuur is aangebracht en gedroogd (niet gebakken!), een stempelafdruk met K E R P A maken. De voorstelling is daarna nog van kleur te voorzien met keramische verf of wat verdunde ingekleurde
K E R P A . Tijdens het stoken zakt de voorstelling onder het glazuur, net als bij een inglazuur(transfer). Voedselveilig en duurzaam dus. Stempel, kleur, tamponeer, was in, rol, transfereer en ontdek… met je eigen ingekleurde keramische pasta!

 

Opmerking 1

Spezifische Referenzen

Related Products ( 4 other products in the same category )

New Account Registrieren

Already have an account?
Melden Sie sich an, statt Oder Passwort zurücksetzen